2013 Κύπελλο Βορείου Αιγαίου
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θαλάσσης
Αρχική Αποτελέσματα Έγγραφα Αγώνα Κατάλογος Συμμετοχών Δελτία Τύπου Gallery Επικοινωνία

Δελτίο Τύπου 2 - 21/8/2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Η ώρα της εκκίνησης για το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θάλασσας, πλησιάζει και τα πληρώματα είτε δοκιμάζονται σε άλλους αγώνες, είτε προετοιμάζονται υπό μορφή προπονήσεων.

Όμως υπάρχουν και οι αβαρίες οι οποίες τις περισσότερες φορές είναι απρόβλεπτες. Έτσι το "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" σκάφος του Λ.Σ., στην κούρσα για Λήμνο στα πλαίσια της AEGEAN REGATTA έσπασε το κατάρτι του με αποτέλεσμα να έχει μηδαμινές ελπίδες ν’ αποκαταστήσει τη ζημιά και να προλάβει την εκκίνηση των αγώνων στο Βόρειο Αιγαίο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζουν να καταφτάνουν στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και μεταξύ των πληρωμάτων βρίσκονται ιστιοπλόοι που έχουν κατακτήσει πανευρωπαϊκά μετάλλια, έχοντας ακόμη και παγκόσμιες διακρίσεις όπως το ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ή το ACES που είχε επιτυχίες στο παρελθόν στα νερά του Τορωναίου, τώρα με κυβερνήτη τον Τάκη Μάντη παγκόσμιο πρωταθλητή πρόσφατα στα 470.

Σε γενικές γραμμές, από τη λίστα συμμετοχών, το αναζωπυρωμένο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου με τη συμπαράσταση της Επιτροπής Ανοικτής Θάλασσας και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, συνδυάζει το ένδοξο παρελθόν με τη νιότη και τη δυναμική της ιστιοπλοΐας μας, στη ρότα μια νέας αρχής που επιχειρείτε από το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, ύστερα από το άδοξο τέλος της ρεγκάτας το 2001.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκέντρωση των κυβερνητών θα γίνει το Σάββατο 24 Αυγούστου στη Σκόπελο και η εκκίνηση την επόμενη μέρα (Κυριακή), μπροστά στο λιμάνι του νησιού με τα σκάφη να αναμένονται για τερματισμούς μέχρι τη Δευτέρα στο Πόρτο Καρράς.