2013 Κύπελλο Βορείου Αιγαίου
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θαλάσσης
Αρχική Αποτελέσματα Έγγραφα Αγώνα Κατάλογος Συμμετοχών Δελτία Τύπου Gallery Επικοινωνία

Δελτίο Τύπου 4 - 26/8/2013

ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ
ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία στο Βόρειο Αιγαίο, που δεν έβγαλε της ταχύτητες που περίμεναν οι ιστιοπλόοι, δύο μόνο σκάφη κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους πριν αλλάξει η μέρα, ενώ ο κύριος όγκος της διοργάνωσης κατέπλευσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, με το τελευταίο πλήρωμα να κλείνει εικοσιτέσσερις ώρες μέσα στη θάλασσα.

Αυτός ήταν ο μεγάλος σε απόσταση (off shore) αγώνας της διοργάνωσης, ο οποίος έδινε υψηλό συντελεστή βαθμολόγησης (1,5).

Τον επίζηλο τίτλο διεκδικούν ήδη σκάφη, τα οποία έχουν στα πληρώματά τους ιστιοπλόους με διεθνείς επιτυχίες.

Ήδη στα ORCi έχει σχηματιστεί μια ομάδα από το ELLINIXX, το ACES και το ARISTOFANI, που βρίσκονται μέσα σε 3,5 βαθμούς στον έντονο συναγωνισμό μεταξύ πληρωμάτων που έχουν μεγάλη εμπειρία αλλά και νίκες στα νερά του Τορωναίου.

Το "παιχνίδι" θα αρχίσει να ζεσταίνεται από αύριο όταν τα πληρώματα θα ακολουθήσουν το καθαρά τεχνικό μέρος των αγώνων με πλεύσεις όρτσα – πρίμα, ανοικτά του Νέου Μαρμαρά με φόντο την Κέλυφο.

Στα ORC Club δε θεωρείται έκπληξη η επικράτηση στον αγώνα των 60 ν.μ του DE MAR A MAR, αφού ο "θαλασσόλυκος" Νότης Μπατσής, έχει κερδίσει άλλες δύο φορές το συγκεκριμένο αγώνα.

Στην κατηγορία IRC ο Γιώργος Αυγερινός με το Ανατέλλουσα Αφροδίτη, έχει τεθεί επικεφαλείς ενός στόλου 8 σκαφών αφήνοντας πίσω του σκάφη όπως το OXYGONON, το JINETERA και το BAXIMUS, πρωταγωνιστές σε αγώνες στην ίδια θάλασσα.