2015 Κύπελλο Βορείου Αιγαίου
Αρχική Αποτελέσματα Έγγραφα Αγώνα Κατάλογος Συμμετοχών Δελτία Τύπου Gallery Επικοινωνία

Κύπελλο Βορείου Αιγαίου 2015 - 1η ημέρα

Mε τη συμμετοχή 24 σκαφών και περισσότερων από 200 ιστιοπλόων άνοιξε τα πανιά του το «Κύπελλο Βορείου Αιγαίου 2015» με διοργανωτή το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, αλλά και με συμμετοχές από το εξωτερικό.

Στην πρώτη ιστιοδρομία μήκους 27 ναυτικών μιλίων, οι συμμετέχοντες αντιμετώπισαν που έφτασαν μέχρι τα 14 μίλια σε ένταση, ωστόσο υπήρχαν αρκετές αλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων και οι ιστιοπλόοι επιστράτευσαν όλη τη ναυτοσύνη τους για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις.

Στην κατηγορία IRC πρώτο τερμάτισε στην πρώτη κούρσα το σκάφος JINETERA με κυβερνήτη τον Θάνο Ανδρόνικο και ακολούθησαν το AELLA με την Μιράντα Παπαδοπούλου και το ANATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό.

Στην κατηγορία Performance πρώτο ήταν το ELLINIXX με κυβερνήτη τον Στέργιο Λεονταρίδη και ακολούθησαν τα AELLA και ANATELOUSSA AFRODITI.

Τέλος, στην κατηγορία Sport πρώτευσε το KOURSAROS με κυβερνήτη τον Γιάννη Λαμπριανίδη και μετά ήρθαν το STRABO από τις Παρθένους Νήσους και το EQUINOX του Γιώργου Ματσικίδη.

Οι αγώνες θα διαρκέσουν ως την Πέμπτη 13 Αυγούστου και οι ιστιοδρομίες περιλαμβάνουν διαδρομές ελεγχόμενου στίβου (όρτσα-πρύμα, τρίγωνο) και παράκτιες διαδρομές στον Τορωναίο κόλπο.

Η έναρξη της διοργάνωσης έγινε στο Porto Carras στην Χαλκιδική, όπου είναι η έδρα των αγώνων καθώς τα συμμετέχοντα σκάφη ελλιμενίστηκαν στην μαρίνα του Porto Carras.