2018 North Aegean Cup
Home Results Race Documents Entrants List Press Releases Gallery Contact 2017 Event

Το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου στηρίζει το Ναυτικό Ομιλο στο Μάτι

Με πανηγυρικό τρόπο ολοκληρώθηκε το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου που διοργάνωσε στον Τορωναίο Κόλπο, ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδυάστηκε με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης αλλά και με το «X-Yachts Cup 2018».

Με δυνατούς βόρειους ανέμους το Σάββατο το πρωϊ, το σκηνικό ήταν κατάλληλο για ιστιοπλοΐα και τα πληρώματα των 35 σκαφών που μετείχαν στη διοργάνωση έζησαν έντονες συγκινήσεις, χάρηκαν τον αγώνα και αποχαιρέτησαν το Porto Carras Grand Resort, στο οποίο ελλιμενίστηκαν τα σκάφη, με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Η απονομή έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Χαλκιδικής και τα έπαθλα για το «X-Yachts Cup 2018» έδωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ιστιοπλοϊας και ιδιοκτήτης της Atalanta Marine, Γιώργος Ερτσος.

Η χωρις προηγούμενο προσφορά αθλοθεσίας στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου από μέλη και φίλους του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης δημιούργησε πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της διοργάνωσης, το οποίο ο ΝΟΘ αποφάσισε να προσφέρει στο Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Μάτι Αττικής.

«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, για όλους τους συνανθρώπους μας που έζησαν και ζουν δύσκολες στιγμές από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή. Η σκέψη μας είναι συνεχώς μαζί τους και πρέπει όλοι να τους βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο, για να επιστρέψει η ζωή τους σε κανονικούς ρυθμούς. Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος της ιστιοπλοΐας έχει συγκλονιστεί από την τραγωδία, ειδικά από τις τόσες ψυχές που χάθηκαν άδικα από την πύρινη λαίλαπα», επισήμανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης, της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Ακης Τσαλίκης.

Οι νικητές ανά κατηγορία είναι:

ΟRC A (μετά από 7 ιστιοδρομίες)

ELLINIXX-TRATA με κυβερνήτη τον Στέργιο Λεονταρίδη
CODE ZERO-MASTIHASHOP με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελεγρή
EX OFFICIO με κυβερνήτη τον Γιώργο Πετρόχειλο

ΟRC B (μετά από 7 ιστιοδρομίες)

PEGA-MUSTO με κυβερνήτη τον Δημήτρη Αλεβιζάκη
TAMUMM-MARINESHOP με κυβερνήτη τον Aντώνη Κατιγιαννάκη
OXYGONON με κυβερνήτη τον Ακη Τσαλίκη

SPORT (μετά από 4 ιστιοδρομίες)

KOURSAROS με κυβερνήτη τον Γιάννη Λαμπριανίδη
CHRISTINA με κυβερνήτη τον Νίκο Γραμματικάκη
NIRIIDA με κυβερνήτη τον Πασχάλη Σαμαρά

Τα πρώτα σκάφη και τρεις στις κατηγορίες, αναδείχθηκαν νικητές και στο «X-Yachts Cup 2018».

Το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου είναι ο πιο ιστορικός αγώνας ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης στη Βόρεια Ελλάδα και ξεκίνησε το 1978 με διοργανωτή το Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης. Φιλοξενείται στο Porto Carras Grand Resort που έχει δημιουργήσει τη δική του ιστορία στα ναυταθλητικά δρώμενα.

Παρακολουθήστε videos και φωτογραφίες από το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου 2018 στο Livemedia, που είναι χορηγός επικοινωνίας: https://www.livemedia.gr/northaegeancup2018

6/8/2018

Ξεκίνησε το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου

Έπειτα από αναβολή δύο ημερών λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών για ιστιοπλοΐα, τα 35 σκάφη που μετέχουν στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου άνοιξαν πανιά στον Τορωναίο Κόλπο για την πρώτη ιστιοδρομία.

Μετά την άπνοια και τα απειλητικά μπουρίνια των δύο πρώτων ημερών, σήμερα Πέμπτη ένας πιο δυνατός άνεμος που άλλαζε κατευθύνσεις έπνεε στην περιοχή και επέτρεψε τη διεξαγωγή μίας ιστιοδρομίας.

Για τη φετινή χρονιά το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας συνδυάζεται με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης αλλά και με το «X-Yachts Cup 2018», με τα σκάφη να ελλιμενίζονται στην υπέροχη μαρίνα του Porto Carras Grand Resort στην Χαλκιδική, η οποία παρέχει όλες τις ανέσεις στους ιστιοπλόους.

Οι νικητές ανά κατηγορία στην πρώτη ιστιοδρομία ήταν:

ΟRC A
ELLINIXX-TRATA με κυβερνήτη τον Στέργιο Λεονταρίδη
PARALOS με κυβερνήτη τον Σωκράτη Καραμητσόπουλο
EX OFFICIO με κυβερνήτη τον Γιώργο Πετρόχειλο

ΟRC B
PEGA-MUSTO με κυβερνήτη τον Δημήτρη Αλεβιζάκη
TAMUMM-MARINESHOP με κυβερνήτη τον Aντώνη Κατιγιαννάκη
Uniq2go_Hangover με κυβερνήτη τον Genco Sindel (Tουρκία)

ORC Sport
KOURSAROS με κυβερνήτη τον Γιάννη Λαμπριανίδη
ENALLAX με κυβερνήτη τον Θόδωρο Τσακάλη
ASSANTE με κυβερνήτη τον Joro Slavchev

«Μετά τις αναβολές και τα μπουρίνια έγινε σήμερα η πρώτη ιστιοδρομία. Όλα πήγαν καλά και τα πληρώματα είναι ευχαριστημένα, τηρουμένων των συνθηκών που αντιμετωπίσαμε τις δύο πρώτες ημέρες. Οι προβλέψεις είναι πιο αισιόδοξες για την Παρασκευή και το Σάββατο και περιμένουμε σπουδαίους αγώνες», είπε ο Ακης Τσαλίκης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου θα συνεχιστεί με ιστιοδρομίες Παρασκευή και Σάββατο και στον αγώνα, για μία ακόμα χρονιά συμμετέχουν και ξένα σκάφη από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου είναι ο πιο ιστορικός αγώνας ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης στη Βόρεια Ελλάδα και ξεκίνησε το 1978 με διοργανωτή το Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης. Φιλοξενείται στο Porto Carras Grand Resort που έχει δημιουργήσει τη δική του ιστορία στα ναυταθλητικά δρώμενα.

Η Marina Porto Carras, είναι η μεγαλύτερη οργανωμένη μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα με χωρητικότητα 315 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη μήκους έως 55μ. και βάθους 5.5μ. και η οποία βραβεύεται για 17 συνεχή έτη με το διεθνές σήμα «Γαλάζια Σημαία» για τα κρυστάλλινα νερά της και τη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος. Μαζί με το ξενοδοχειακό συγκρότημα με τις εξαιρετικές παραλίες (βραβευμένες επίσης με «Γαλάζια Σημαία»), εστιατόρια, bars, cafe, mini market και εμπορικά καταστήματα, διασφαλίζουν την ευχάριστη διαμονή των ιστιοπλόων κατά την περίοδο διεξαγωγής του Κυπέλλου Βορείου Αιγαίου.

3/8/2018